Košičanky zdolali Frisco Brno vysoko 71:54

23.11.2011 Celý región

Košice 23. novembra (TASR) - Basketbalistky slovenského majstra Good Angels Košice zdolali v 7. kole C-skupiny Európskej ligy 2011/2012 na domácej palubovke Frisco Brno 71:54 a po prvej polovici skupinovej fázy majú na konte štyri výhry a tri prehry.
Zverenky trénera Štefana Sviteka o týždeň v stredu 30. novembra privítajú na domácej palubovke poľský tím Visla Can-Pack Krakov.

C-skupina - 7. kolo:
Good Angels Košice - Frisco Brno 71:54 (37:27)
zostava a body Košíc: McCrayová 19, Vieruová 16, Kupčíková 8, Lawlessová 6, Bojovičová 4 (Némethová 8, Pedersenová 6, Sverrisdottirová 4, Pindrochová) - najviac bodov Brna: Hejdová 16, Robinsonová 10, Pecková 9. TH: 17/10-25/14, trojky: 7:4, osob. chyby: 22:18.

O úvodný kôš duelu sa postarala domáca Lawlessová, ktorá premenila trojkový pokus. Hráčky Brna sa spoliehali hlavne na rýchle protiútoky a zo začiatku aj na dobré doskakovanie pod vlastným košom, vďaka čomu po piatich minútach viedli 7:5. Košičanky sa upokojili po následnom oddychovom čase a McCrayová štyrmi bodmi otočila na 9:7. Potom už domáce favoritky prebrali iniciatívu a prvú štvrtinu vyhrali jasne 18:8. Aj na konci 15. minúty svietil na ukazovateli skóre desaťbodový rozdiel, no Košičanky nehrali už tak uvoľnene ako v prvej časti. Škrípala im spolupráca a až príliš často strácali lopty a tak po úspešnom trestnom Robinsonovej sa náskok domácich scvrkol na päť bodov (27:22). V závere polčasu sa ale prejavili skúsenosti domácich a hlavne rozohrávačky Némethovej. Tá dala dve dôležité trojky, diktovala tempo hry a Košičanky išli do šatní s náskokom 37:27.
Úvod druhého polčasu vyšiel lepšie hosťujúcim hráčkam, ktoré sa sériou šiestich bodov dotiahli na 33:37. Brnianky sa dostali na koňa, hrali agresívnejšie a svojou rýchlosťou robili veľké problémy domácej defenzíve. Košičanky sa akoby rozsypali a nevedeli si so súperkami rady. Vieruová v 25. minúte síce zvýšila na rozdiel deviatich bodov 45:36, ale Košičanky za chvíľu viedli už len 45:41 a tretiu desaťminútovky prehrali 12:18. Domácim však vyšila záverečná štvrtina, keď sedemnásťbodovou šnúrou zvýšili už na 71:51 a súperkám dovolili uhrať len deväť bodov.
Hlasy po zápase:
Štefan Svitek, tréner Košíc: \"Nie som spokojný. Zápas bol vzhľadom na kvality súpera z našej strany až príliš nervózny a dramatický. Začali sme síce dobre, ale po prvej štvrtine sme nepokračovali v tomto nástupe. Vlastnými chybami sme dovolili súperovi znížiť až na 4 body. Bolo dobré, že dievčatá sa za tohto stavu vzchopili, zvýšili bojovnosť pod oboma košmi a v záverečnej štvrtine sme presnejšou streľbou rozhodli o našom víťazstve. Musím priznať, že náš tím nemá dostatok skúseností, hráčky sú mladé, ale dravé. Preto sa v tejto sezóne sústreďujú viac na bojovnosť.\"
Lucia Kupčíková, hráčka Košíc: \"Chvíľami to vyzeralo, akoby sme neboli zohraté. Súper znižoval nie dobrou hrou, ale po našich chybách. V najbližšom zápase proti Krakovu sa ich musíme vyvarovať. Bolo dobre, že sme sa v záverečnej štvrtine vzchopili a viedli už o dvadsať bodov.\"
Natalia Vieruová, hráčka Košíc: \"Po predchádzajúcich dvoch zápasoch v Eurolige som sa cítila veľmi dobre. Mne osobne sa darilo strelecky, ale keď súper znížil, všetci sme sa potrebovali znovu chytiť. Mrzí ma, že niektoré spoluhráčky nedokázali z veľkej nervozity dať kôš ani z vyložených šancí. Budeme to musieť vylepšiť už v najbližšom stretnutí o týždeň doma s Krakovom.\"
 

Vyberte región